Hortensia on äitienpäivän kukkien kestosuosikki

Hortensian monet kasvot

7.5.2014, Bronco

Hortensia tuo Äitienpäivän kestosuosikki. Tänäkin vuonna valikoimiin on tullut uusia ihanuuksia mm. vihreäkukallinen lajike sekä söpöäkin söpömpi hempsukan vaaleanpunainen lautaskukallinen hortensia. Nämä kaikki ihanuudet ovat nähtävillä liikkeessämme.

Tässäpä muutamia vinkkejä Hortensian hoitoon. Jalohortensia, Hydrangea Macrophylla, on muuten kotoisin Japanista.

Hortensiat ovat saaneet nimensä latinalaisesta sanasta ’Hydra’, joka tarkoittaakin vettä, varaudu siis kantelemaan juotavaa tälle janoiselle ystävällesi.

2012-05-09-116

Hortensia viihtyy parhaiten valoisassa paikassa mutta kuivuu herkästi auringossa. Usein Hortensia vaatii päivittäistä, runsasta kastelua: kerran nuutumaan päässyt kasvi toipuu vaivoin.

Hortensiaa voi lannoittaa mm alppiruusulannoitteella. Ja tässä se vastaus usein kysyttyyn kysymykseen Hortensian värin vaihtumisesta=Kasteluveden happamuus vaikuttaa kukkien väriin: happamassa maassa kukat ovat sinisiä ja emäksisessä punaisia.

Kesäksi Hortensia viedään ulos, joko ruukkupuutarhan osaksi tai  maahan istutettuna. Syksyllä kasvin voi tuoda sisälle talvehtimaan: paras talvehtimispaikka on viileä (lämpötila + 5-10 astetta) ja valoisa. Suojaisassa paikassa Hortensia saattaa talvehtia maahan istutettunakin.

2012-05-09-115

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Pin It

Kukkakauppa Bronco

Pharmacity, Itäinen pitkäkatu 4, 20520 Turku

(02) 241 0004

bronco@kukkakauppabronco.fi

Ma-Pe 9-16 | La-Su sopimuksen mukaan

Kukkakauppa Turku

Kukkakauppa Bronco on moderni kukkakauppa keskellä Turkua! Tervetuloa!

Ota meihin yhteyttä!